Development of methods to identify foods produced by means of genetic engineering
- Status
- completed
- Project begin
- 01.10.1996
- Project end
- 01.10.1999
- Sponsor mark
- EU-Vertr.-Nr. SMT4-CT96-2072
- Keywords
- Erkennungsmethoden, Hybridisation, Nahrungsmittel, Novel Food
Description
Problemstellung: Zielsetzung: Stand der Arbeit:
Involved institutions
Publications in the course of the project
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Monitoring of genetically modified Lactococcus lactis in gnotobiotic and conventional rats by using antibiotic resistance markers and spefic probe or primer based methods
1996: Brockmann, E., Jacobsen, B.L., Hertel, C., Ludwig, W., Schleifer K.H.
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Biologische Sicherheit gentechnisch veränderter Mikroorganismen in der Lebens- und Futtermittelbiotechnologie: Entwicklung von Nachweismethoden
1994: Hertel, C., Ehrmann, M., Ludwig, W., Schleifer, K.H.
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Möglichkeiten der Kontrolle gentechnisch hergestellter Lebensmittel
1993: Hammes, W.P., Hertel, C.