Publikationen: M.Sc. Johannes Schäfer

Titel Jahr Publikationsart Autoren
Application of cold membrane filtration at pilot scale to fractionate dairy-based functional ingredients from skim milk 2018 Vortrag Atamer, Z.; Schäfer, J.; Schubert, T.; Hinrichs, J.
Calciumreduzierte Milchkonzentrate für fermentierte Milchprodukte 2018 Vortrag Schäfer, J.; Mesch, I.; Sebald, K.; Atamer, Z.; Nöbel, S.; Hofmann, T.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Concentration of skim milk by means of dynamic filtration using overlapping rotating ceramic membrane disks
International Dairy Journal
2018 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Schäfer, J.; Bast, R.; Atamer, Z.; Nöbel, S.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Das Mikro-Frischkäsesystem: Entwickeln eines Versuchsaufbaus zum Generieren proteinangereicherter fermentierter Milchprodukte im Labormaßstab 2018 Vortrag Schäfer, J.; Hinrichs, J.
Die Proteinase Cathepsin D in Milch
DMW Die Milchwirtschaft
2018 Zeitschriftenbeitrag Schäfer, J.; Daffner, K.; Schöner, L.; Hinrichs, J.
Sensoproteomics: A New Approach for the Identification of Taste-Active Peptides in Fermented Foods
Journal of Agricultural and Food Chemistry
2018 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Sebald, K.; Dunkel, A.; Schäfer, J.; Hinrichs, J.; Hofmann, T.
Sprüh- und gefriergetrocknetes calciumreduziertes micellares Casein 2018 Poster Hasenfuss, S.; Schäfer, J.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Temperature-Triggered Gelation of Milk Concentrates Applied to 3D Food Printing 2018 Vortrag Nöbel, S.; Seifert, B.; Schäfer, J.; Daffner, K.; Hinrichs, J.
The sol-gel transition temperature of skim milk concentrated by microfiltration as affected by pH and protein content
International Journal of Dairy Technology
2018 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Schäfer, J.; Läufle, I.; Schmidt, C.; Atamer, Z.; Nöbel, S.; Sonne, A.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Calciumreduzierte Magermilchretentate via dynamischer Mikrofiltration mit rotierenden Keramikmembranen im Diafiltrationsmodus 2017 Vortrag Schäfer, J.; Mesch, I.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Demineralized skim milk concentrates by means of dynamic cross-flow microfiltration in the diafiltration mode 2016 Poster Schäfer, J.; Mesch, I.; Kohlus, R.; Hinrichs, J.
Mikrofiltrations-Magermilchretentate mit definierten Protein- und Calciumgehalten 2016 Vortrag Schäfer, J.; Hinrichs, J.
Herstellung und sensorische Eigenschaften von Fermentation-Concentration (FCo)- und Concentration-Fermentation (CoF)-Frischkäse 2015 Vortrag Schäfer, J.
Measurement of sol-gel transition of skim milk and microfiltrated skim milk retentates by means of oscillation rheology and dynamic light scattering 2015 Vortrag Schäfer, J.; Schmidt, C.; Bast, R.; Hinrichs, J.
Processing und bitterer Geschmack von Frischkäse aus gesäuerter Magermilch und Magermilchkonzentrat durch Mikrofiltration
DMW Die Milchwirtschaft
2015 Zeitschriftenbeitrag Schäfer, J.; Hofmann, T.; Hinrichs, J.
Sol-Gel-Übergang von Magermilch und Magermilchkonzentraten 2015 Vortrag Schäfer, J.; Schmidt, C.; Hinrichs, J.