Bedeutung von Verbrauchereinstellungen für Kauf und Ausgabenhöhe bei Öko-Lebensmitteln
- Publikations-Art
- Kongressbeitrag
- Autoren
- Niessen, J.
- Erscheinungsjahr
- 2008
- Veröffentlicht in
- Neue Impulse in der Agrar- und Ernährungswirtschaft
- Herausgeber
- Pöchtrager, S. et al.
- Verlag
- Universität für Bodenkultur , Wien
- Seite (von - bis)
- 71-72
- Tagungsname
- 18. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie
- Tagungsort
- Wien
- Tagungsdatum
- 18. - 19. September 2008
In the past, predominantly interviews have
been used to valuate the German demand for organic
food and associated consumers' attitudes. These
interviews' explanatory power is limited due to consumers'
overestimation of household expenditures,
buying frequencies or quantity of organic food. When
using consumer panels, it is possible to simultaneously
examine realised behaviour together with attitudes
of consumers obtained by panel insertions.
Such methodology enables to identify which attitudes
affect spending for organic food. Therefore these
attitudes should be taken into account within applied
marketing policy for organic food.