Bedeutung von Verbrauchereinstellungen für Kauf und Ausgabenhöhe bei Öko-Lebensmitteln

Publikations-Art
Kongressbeitrag
Autoren
Niessen, J.
Erscheinungsjahr
2008
Veröffentlicht in
Neue Impulse in der Agrar- und Ernährungswirtschaft
Herausgeber
Pöchtrager, S. et al.
Verlag
Universität für Bodenkultur , Wien
Seite (von - bis)
71-72
Tagungsname
18. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie
Tagungsort
Wien
Tagungsdatum
18. - 19. September 2008
Abstract

In the past, predominantly interviews have
been used to valuate the German demand for organic
food and associated consumers' attitudes. These
interviews' explanatory power is limited due to consumers'
overestimation of household expenditures,
buying frequencies or quantity of organic food. When
using consumer panels, it is possible to simultaneously
examine realised behaviour together with attitudes
of consumers obtained by panel insertions.
Such methodology enables to identify which attitudes
affect spending for organic food. Therefore these
attitudes should be taken into account within applied
marketing policy for organic food.

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