Effect of feeding rapeseed fat either as seed or oil on fatty acids in the milk of dairy cows (Einfluss der Zulage von Rapsfett entweder als Saat oder Öl auf die Fettsäuren in der Milch von Kühen)

Publikations-Art
Kongressbeitrag
Autoren
Görlich S, Hoffmann A, Steingaß H, Hartung K and Rodehutscord M
Erscheinungsjahr
2011
Veröffentlicht in
Berichte der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Kurzfassungen)
Band/Volume
20/
Serie/Bezeichnung
Proceedings of the Society of Nutrition Physiology (Berichte der Gesellschaft …)
ISBN / ISSN / eISSN
978-3-7690-4104-1
Seite (von - bis)
94 (72.)
Tagungsname
65. Tagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie
Tagungsort
Göttingen
Tagungsdatum
15.-17.03.2011
Schlagworte
Fettsäuren, Milchkühe, rapeseed
Abstract

The fatty acid (FA) pattern of dairy cow diets is changed in rumen metabolism, resulting in differences between dietary and milk FA pattern. The biohydrogenation (BH) of FAs in the rumen affects mainly long chain FAs (> C18), and the form (full fat crushed seed or pure oil) of the supplemented fat might influence the extent of ruminal BH. It was our objective to determine the effect of rapeseed fat, provided in two forms, on milk FA pattern focusing on  C18 FAs composition.

Beteiligte Personen

Beteiligte Einrichtungen