Publikationen: M.Sc. Adrian Körzendörfer

Titel Jahr Publikationsart Autoren
Applying defined vibrations during yogurt fermentation - Impact of amplitude on the formation of visible particles and further texture defects 2018 Poster Körzendörfer, A.; Temme, P.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.; Nöbel, S.
Power ultrasound as a tool to modify texture properties of protein enriched acid milk gels 2018 Poster Körzendörfer, A.; Hinrichs, J.; Nöbel, S.
Schwingungen als Ursache von Texturdefekten säureinduzierter Milchgele und deren Potenzial als innovatives Werkzeug 2018 Vortrag Körzendörfer, A.
Vibration-induced particle Formation during yogurt Fermentation - Effect of frequency and amplitude
Journal of Dairy Science
2018 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Körzendörfer, A.; Temme, P.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.; Nöbel, S.
Vibrations during yogurt fermentation - Impact on particle formation and further texture defects 2018 Vortrag Körzendörfer, A.; Temme, P.; Nöbel, S.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Beeinflussung der Joghurttextur durch definierte Schwingungszustände 2017 Vortrag Körzendörfer, A.
Particle Formation induced by sonication during yogurt Fermentation - Impact of exopolysaccharide-producíng starter cultures on physical properties
Food Research International
2017 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Körzendörfer, A.; Nöbel, S.; Hinrichs, J.
Vibration-induced formation of large particles during yogurt fermentation 2017 Vortrag Körzendörfer, A.; Temme, P.; Nöbel, S.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Vibration-induced particle formation during yogurt fermentation - Industrial vibration measurements based on experimental research 2017 Vortrag Körzendörfer, A.; Temme, Ph.; Nöbel, S.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Microgel particle formation in yogurt as influenced by sonication during fermentation
Journal of Food Engineering
2016 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Nöbel, S.; Ross, N.-L.; Protte, K.; Körzendörfer, A.; Hitzmann, B.; Hinrichs, J.
Sonication induced particle formation in yogurt: Influence of the dry matter content on the physical properties
Journal of Food Engineering
2016 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Nöbel, S.; Protte, K.; Körzendörfer, A.; Hitzmann, B.; Hinrichs, J.
Vibration-induced particle formation during yogurt fermentation - Industrial vibration measurements and development of an experimental setup
Food Research International
2016 Zeitschriftenbeitrag (peer-reviewed) Körzendörfer, A.; Temme, P.; Nöbel, S.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Schwingungsinduzierte Partikelbildung - Vom Labor- zum Technikumsmaßstab 2015 Vortrag Körzendörfer, A.
Bildung großer kolloidaler Partikel durch Einkopplung von Schwingungen während der Milchfermentation: Technikumsversuche - Inbetriebnahme Fermentationsanlage und Ergebnisse 2014 Vortrag Körzendörfer, A.
Einfluss von Schwingungen auf die Partikelbildung während der Joghurtfermentation 2014 Vortrag Körzendörfer, A.; Temme, P.; Nöbel, S.; Ebel, N.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Partikelbildung und -wachstum in fermentierten Milchprodukten 2014 Vortrag Körzendörfer, A.
Strukturschwächung und mögliche Produktfehler bei Joghurt: Versteckte und offensichtliche technische Schwingungen als Ursache 2014 Vortrag Nöbel, S.; Körzendörfer, A.; Temme, P.; Ebel, N.; Schlücker, E.; Hinrichs, J.
Partikelbildung in der Mikrogelsuspension Joghurt 2013 Vortrag Körzendörfer, A.